19 yaşını doldurmuş olmak, En az ilköğretim veya ilkokul mezunu olmak, Cankurtaran eğitimi yapmasında engel bulunmadığına ilişkin sağlık bildirim, Gümüş cankurtaran belgesine sahip olmak, Federasyonun en az 3 yıldız dalıcı belgesine sahip olmak, az 6 ay gümüş cankurtaran olarak çalışmış olmak.

Cankurtaran ne kadar maaş alıyor?

2022 Cankurtaran Maaşları Cankurtaran maaşı ortalama aylık 4646,5 _TL'dir. En düşük Cankurtaran maaşı 4253 _TL, En yüksek ise 5040 _TL'dir.

Cankurtaran olmak için ne gerekli?

Cankurtaran olmak için; Türkiye Sualtı Sporları Federasyonu yetki belgesi olan bir yerden kurs almanız ve gerekli yeterlilikleri tamamlamanız, Üniversitelerin cankurtaran bölümünden mezun olmanız, Spor kulüpleri tarafından verilen kurslara katılmanız yeterlidir.

Cankurtaran eğitimi ne kadar sürer?

– Altın cankurtaran eğitimi süresi toplam en az dört en fazla beş gün olup, müfredat 28 saattir. 28 saatlik dersin 21 saati dershane ortamında teorik ve dershanede pratik, 7 saati denizde (su içi) pratik olmak zorundadır.

Cankurtaran neler yapabilir?

Cankurtaranlar, plaj ve havuzlarda güvenliği sağlayan ve aynı zamanda arama kurtarma çalışmalarına katılarak olası durumlarda ilk müdahaleyi yapan kişilerdir. Boğulma tehlikesi durumlarında kalp masajı ya da suni teneffüs gibi hayat kurtarıcı hamleleri yapmak onun görevidir.

Sahil güvenlik ne kadar maaş alıyor?

2021 yılında yeni görev almış uzman çavuş maaşları 4500 – 5000 TL arasındaydı. Doğu ya da güneydoğu bölgesinde görev yapan uzman çavuş maaşları ise 6500 – 8000 TL arasıydı.

Altın Cankurtaran ne iş yapar?

Havuz ve sahilllerde; su altı ve su üstü arama kurtarma görevi yapabilir ! Altın Cankurtaran hayat kurtarmaya yardım etmek için temel eğitimi görmüş, TSSF Üç Yıldız Dalıcı belgesine sahip, yapılan sınav sonunda başarılı olan kişilerdir.

Cankurtaran sınavı nasıl oluyor?

Uyum eğitimine katılan cankurtaran, yetkili bir cankurtaran eğitim kurum ve kuruluşu tarafından yazılı ön sınava tabii tutulur. Sınav sonunda belirlenen eksik bilgiler eğitim merkezi yetkilisi eğitmen tarafından verilir. Daha sonra ikinci bir sınav uygulanır ve sınavı başaran kursiyer uyum eğitimi almış sayılır.